سفارش تبلیغ
صبا ویژن

منظور از بازخرید چیست؟

 

بازخرید چیست و از نظر قانونی دارای چه شرایطی است؟ معمولا این حالت به شرایطی اطلاق می شود که بین دولت و کارمندان قطع همکاری صورت گرفته باشد. بازخرید شرایط خاصی دارد که از بازنشستگی مجزا بوده و ارگان های دولتی موظف به انجام آن هستند. برای آشنلیی بیشتر با این مقوله قصد داریم به شکل کوتاه این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

بازخرید به چه معنایی می باشد

در ادامه بازخرید چیست؟ باید به این نکته اشاره کنیم که بازخرید به ترک خدمت افراد براساس قراردادی که فی مابین کارفرما و کارمند تنظیم شده گفته می شود. تفاوتی ندارد که شغل در چارچوب کارهای دولتی یا آزاد باشد لازم است که برای ایجاد تعهد این قرار داد بسته شود.

زمانی که قرارداد تنظیم شود هرکدام از طرفین خود را در انجام تعهدات ملزم می دانند و اجرای قوانین ذکر شده در آن را وظیفه خود می دانند. یکی از مهمترین بندها در هر قراردادی مربوط به بازخرید می باشد. افراد امکان دارد به هر دلیلی قصد داشته باشند خدمت خود را ترک کنند.

در ادامه بازخرید چیست؟ باید به این نکته اشاره کنیم که افراد در برخی موقعیت ها ممکن است توانایی انجام خدمت را نداشته باشند. آن ها ممکن استد در یک موقعیت خاص قرار بگیرند در این شرایط می توانند ار بند بازخرید استفاده کنند. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم قراردادها تنها برای ارائه راهکارها نیستند بلکه شرایط ترک خدمت را نیز ارائه می کنند.

شرایط بازخرید چیست

کارمندانی که به شکل رسمی کار می کنند می توانند برای ترک خدمت این موضوع را به صورت رسمی مطرح کنند. ایند درخواست این موضوع به مدیر مربوطه گزارش داده می شود و براساس شرایط ویزه ای که وجود دارد درخواست بازخرید می تواند رد یا پذیرفته شود. معمولا ارگان ها زمانی این درخواست را می پذیرند که فرد دارای شرایط خاص باشد.

حال سوال پیش می آید که شرایط بازخرید چیست؟ در ابتدای امر ذکارمند باید مشمول قوانین کار باشد. افراد درخواست کننده نباید به سن 60 تا 65 سالگی رسیده باشند. افرادی که به مشاعغل غیرتخصصی می پردازند علاوه بر شرایط ذکر شده نیاز به یک سابقه حداقلی یعنی 30 سال خدمت را دارند. در صورتی که افراد متقاضی بازخرید دارای مشاغل تخصصی و تحصیلات کارشناسی ارشد یا بالاتر باشند نیاز به 35 سال سابقه خدمت خواهند داشت.

بازخرید به عنوان مجازات انضباطی

در ادامه بازخرید چیست باید بدانید این شیوه ترک خدمت در برخی مورد به عنوان یک مجازات یک امتیاز به شمار می رود. با توجه به اینکه بازخرید می تواند به عنوان یک نوع قطع همکاری دو طرفه باشد که بین دولت و کارکنان انجام می گیرد این امر باعث می شود که دولت بتواند از این امر به عنوان یک امکان استفاده کند.

قانون 83 در ارتباط با رسیدگی به قانون تخلفات اداری به دولت این اجازه را می دهد که از بازخرید به عنوان یک اهرم فشار یا تنبیه استفاده کند. به ویژه اینکه انجام این فرایند باعث می شود که افراد نتوانند پس از انجام بازخریید اجباری در هیچ یک از ارگان های دولتی مشغول به کار شوند.

بنابراین می توانیم در پاسخ به پرسش بازخرید چیست؟ بگوییم این امر درجای خود می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده و تهدید نیز شناخته شود. زمانی که تخلفات اداری صورت می گیرد براساس بند9 تخلفات این قانون برای فرد خاطی اجرا می شود.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی موضوع منظور از بازخرید چیست؟ پرداختیم. این مسئله بسیار پیچیده و کاملا تخصصی است که برای آشنایی با آن نیاز به مشاوره و مراجعه به افراد حرفه ای در این زمینه دارد. برای آشنایی بیشتر می توانید به گروه هخامنش مراجعه کنید.